U zaleđu regije Marke, blagi povetarac Jadranskog mora sklapa se sa čistim vazduhom i pravim tlom planine Sibilini. Ovde se pravi La Pasta di Camerino, gruba i porozna kao domaća testenina, proizvedena sa ljubavlju uz dužno poštovanje najfinijih metoda izrade.
La Pasta di Camerino svoje ime duguje gradu u kojem živi i radi porodica koja je vlasnik i upravlja kompanijom, porodica Maccari.
Odnosi se na drevnu tradiciju tipičnu za ove oblasti: umetnost pravljenja testenina kod kuće.
La Pasta di Camerino se izdvaja po vrhunskom kvalitetu svoih proizvoda, kako zbog pažljivog odabira sastojaka italijanskog porekla, tako i zbog jedinstvene metode obrade, inspirisane tradicijom: sporo trostruko gnječenje, izvlačenje bronze i veoma spor proces sušenja u niskim temperaturama. Samo ovako pravljena testenina može da oživi sećanje na to šta su autentični, domaći proizvodi i zadovoljstvo zajedničkih porodičnih trenutaka.