Salumificio Menatti Srl karakteriše kvalitet naših proizvoda, poznatost našeg brenda i naš komercijalni profesionalizam. Ne samo upotreba odabranog mesa, kupljenog direktno na domaćem i međunarodnom tržištu, već i posebna briga za preradu i proizvodnju suhomesnatih proizvoda Valtellina, omogućava nam da našim klijentima ponudimo širok asortiman proizvoda sa ekskluzivnim i izuzetan ukus. Danas, kao i ranije, Salumificio Menatti Srl ima za cilj proizvodnju i prodaju Valtellina kobasica koje zadovoljavaju sadašnje i buduće potrebe tržišta.
Iz rafiniranog Bresaola della Valtellina asortimana, obrađenog prema uputstvima Konzorcijuma za zaštitu IGP-a, kuvana i sušena šunka, špeck, salama, pančeta, Coppa, mortadela, i niz sveže iseckanog mesa, rezultat su stalne potrage za kvalitetnijim proizvodom i prezentacije konačne slike. Tokom godina, Salumificio Menatti Srl je značajno poboljšao kvalitet i bezbednost, prilagođavajući se zahtevima našeg modernog načina života.
Takođe je povećana proizvodnja mesnih delicija, otvorivši, pored postrojenja u Piantedu (SO), drugu fabriku kupljenu 1986. godine: Prosciuttificio Cerreto Srl u Felinu (PR), poznata po proizvodnji Prosciutto Crudo (sušena pršuta).